- تاریخ انتشار : 1404/01/06 - 09:23
- زمان مطالعه : 2 دقیقه
- /ZyE7
ماده 16 قانون جهش تولید دانشبنیان؛ الزام صنایع به استفاده از منابع تجدیدپذیر
نماینده مردم اراک،خنداب و کمیجان در مجلس شورای اسلامی گفت: الزام صنایع به استفاده از منابع تجدیدپذیر مطابق ماده 16 قانون جهش تولید دانشبنیان ضروری است و الزامات اجرای آن ابلاغ خواهد شد.

نادرقلی ابراهیمی در نشست هم اندیشی با مدیران ارشد شرکت توزیع برق استان مرکزی جهاد کشاورزی و بانک کشاورزی ،افزود: ماده 16 قانون جهش تولید دانشبنیان، صنایع بزرگ را ملزم میکند که از سال 1402 حداقل ۱٪ از نیاز برق خود را از نیروگاههای تجدیدپذیر تأمین کنند و این میزان را در پایان سال پنجم به ۵٪ برسانند، این قانون به کاهش وابستگی به منابع فسیلی، حمایت از شرکتهای دانشبنیان و ایجاد فرصتهای شغلی جدید کمک میکند و صنایع میتوانند از طریق احداث نیروگاههای تجدیدپذیر یا خرید برق سبز از بورس انرژی اقدام کنند و در صورت عدم رعایت، مشمول جریمه خواهند شد.
نماینده مردم اراک،خنداب و کمیجان در مجلس شورای اسلامی بابیان اینکه ۱۱۰کشاورز به بانک جهت اعطای تسهیلات ویژه انرژیهای تجدیدپذیر،معرفی شده اند ،افزود:اعطای تسهیلات با معرفی جهاد کشاورزی به بانک کشاورزی و همچنین خرید تضمینی انرژی تولیدی از سوی وزارت نیرو، فرصت خوبی برای سرمایه گذاری متقاضیان در این حوزه است.
وی گفت: ادارات موظف هستند ۲۰ درصد برق مصرفی خود را از طریق انرژی خورشیدی تامین کنند،در غیر این صورت هزینه انرژی مصرفی آنان ،افزایش خواهد یافت.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان مرکزی با اشاره به طرح حمایتی برای استفاده از نیروگاه خورشیدی گفت: خانواده های کمیته امداد، بهزیستی و افرادی که از طرف بسیج سازندگی معرفی می شوند می توانند از تسهیلات کم بهره استفاده کنند.
محمود محمودی اضافه کرد: کشاورزان نیز می توانند با احداث نیروگاه خورشیدی علاوه بر اینکه از درآمد تضمینی فروش برق مازاد خود تا ۲۰ سال بهرهمند شوند، در برنامههای مدیریت بار قرار نخواهند گرفت.
وی ادامه داد: کشاورزان ۸۰ درصد از دیماند مصرفی خود را از طریق برق تجدیدپذیر پنل خورشیدی تامین کنند، از مدیریت مصرف در روزهای اوج بار از معافیت برخوردار میشوند.
محمودی تشریح کرد: تعرفه برق بخش کشاورزی حدود ۳۳ تومان به ازای هر کیلووات ساعت است، در حالی که برق تولیدی توسط انرژی خورشیدی حدود سه هزار تومان خریداری میشود .
وی ادامه داد: استفاده از انرژی خورشیدی، مزایایی مانند تولید برق بدون نیاز به آب، کاهش مصرف سوختهای فسیلی و کاهش آلودگی هوا دارد، پنل خورشیدی یا صفحه خورشیدی ذرات نور خورشید را به انرژی الکتریکی تبدیل میکند که برای تولید گرما یا برق از آن استفاده میشود.
Send to friends