۱۳۹۷ چهارشنبه ۳۰ آبان
عضویت / ورود rss جستجو راهنما پست الکترونیکی نقشه سایت
  •  تابلو1
     تابلو1
  •  تابلو
     تابلو
فارسی / ENGLISH
مدیریت مصرف برق در بخش تجاری

مدیریت مصرف برق در بخش تجاری

 

عملکرد و فروش انرژی نشان می دهد که مراکزتجاری قریب 7 درصد از کل انرژی مصرفی را به خود اختصاص داده اند که این انرژی در وسایل برقی آنها از جمله لوازم روشنائی ، تجهیزات سرمایشی و گرمایشی ، یخچالها و فریزرها مصرف شده است .

ساعات اوج مصرف چگونه بوجود می آید

 

در ایران در ساعات اولیه شب ، وسایل روشنائی و برخی ازلوازم الکتریکی دیگر به مدار وصل میشوند . چون مجموع بار این گونه مصارف بیش از بار مصرف کنندگانی مانند صنایع یک نوبته ، ادارات و ... است که از مدار خارج شده اند ، لذا بار مصرفی در این ساعات به حداکثر مقدار خود می رسد و به آن ساعات اوج مصرف می گویند . معمولا این ساعات همواره در مدت 4 ساعت اولیه شب از حوالی غروب ، اتفاق می افتد و بخش تجاری در ایجاد این قله بار موثر است .

مدیریت مصرف برق سعی در کاهش این قله بار و تعدیل آن دارد که در مواردی با رهنمودهای فرهنگی و ایجاد تغییرات ساده در چگونگی مصرف قابل اجرا است . برخی از توصیه ها در شاخه های عمده مصارف تجاری به شرح زیر ارائه می گردد .

روشنایی در بخش تجاری

 

1- در رنگ آمیزی دیوارها و سقف از رنگ روشن استفاده شود تا میزان بازتاب نور افزایش یابد.

2- گرد و خاک موجود در محیط از میزان بهره نوری لامپها می کاهد ، تمیز کردن منظم لامپها سبب می گردد تا نوردهی بهتری داشته باشند .

3- درصورت امکان ، استفاده ازلامپهای LED و یا SMD به همراه سنسور های هوشمند روشنایی درراهرو و زیرزمین دراولویت قرار گیرد.

4- یک لامپ رشته ای 100 وات بطور معمول حدود ده برابر یک لامپ LED ، برق مصرف می کند ، همچنین 10 برابرکمتر از لامپ های LED طول عمر دارد . از اینرو استفاده از لامپهای LED به کاهش هزینه برق شما نیز کمک می کند.

5- در ساعات اوج مصرف ، خاموش کردن لامپهای اضافی باعث می شود که کلیه مشترکین از برق مطمئن برخوردار گردند.

6- دقت شود هیچ فضائی بیهوده روشن نماند . همچنین سعی شود از روشنائی تجملی بیش از حد ، پرهیز گردد.

7- چون بیش از 90 درصد برق مصرفی در لامپهای رشته ای به گرما تبدیل می شود ، استفاده از این لامپها در تابستان باعث افزایش دمای محیط شده و نیاز به سیستم خنک کننده را افزایش می دهد.

8- مصرف برق لامپ رشته ای 100 وات 5 برابر لامپ کم مصرف می باشد و باعث افزایش هزینه میشود .

9- درمحل هایی از محیط کار که نور بیشتری مورد نیاز است ، به جای افزایش لامپها در محیط ، ازچراغهای موضعی و رومیزی استفاده گردد

استفاده از لوازم گرمایشی و سرمایشی در بخش تجاری

 

1- در زمستان ، دمای مناسب در روز 20 درجه سانتی گراد و در شب 15 درجه سانتی گراد است . سعی شود با استفاده از ترموستات یا دماسنج ، دمای محیط را درحدود مقادیر فوق نگهدارید .

2- درصورتیکه هوای محیط در زمستان بیش از اندازه مورد نیاز گرم شده بود ، به جای باز کردن در و پنجره ها بهتر است وسایل گرم کننده را خاموش نمایید .

3- غیر اقتصادی ترین وسیله برای گرم کردن محیط ، بخاری برقی و جهت تهیه آب گرم ، آبگرمکن برقی است که لازم است از استفاده آنها اجتناب گردد .

4- در تابستان ، دمای مناسب محیط کار یا زندگی درحدود 26 درجه سانتی گراد است . با استفاده از ترموستات ، دمای محیط را در این حدود کنترل کرده و از کاستن بیش از حد آن جلوگیری نمایید.

5- برای خنک کردن محیط ، میزان نیاز خود را ارزیابی نموده و به مقتضای درجه حرارت و شرایط محیط از یکی از وسایل خنک کننده نظیر پنکه ، کولر آبی یا کولر گازی با ظرفیت مناسب استفاده گردد.

6- در اطراف پنجره ها از سایبان استفاده گردد تا درفصل تابستان از تابش مستقیم اشعه خورشید به

داخل ساختمان جلوگیری شود.

7- کولرها را درفصل تابستان بطور منظم سرویس کنید. درهنگام نصب کولر ها دقت شود که عایق بندی کانالها رعایت شده ، درزهای اطراف آنها مسدود شوند و بر روی سقف کولر سایبان نصب گردد.

رهنمودهای کلی

 

1- شایسته است نسبت به میزان مصرف برق حساس باشیم و میزان مصرف را از روی کنتور و ارقام موجود در قبض برق کنترل کنیم ، و برای صرفه جویی در هزینه ها در جهت کاهش تدریجی مصرف برق بکوشیم .

2- همکاران خود را آگاه سازیم ، که در مصرف برق میزان اعتدال را رعایت کنند.

3- هنگام خرید وسایل ، تجهیزات و دستگاههای برقی ، میزان نیاز خود را در نظر بگیریم و از خریدن تجهیزات و دستگاههای بزرگ و پرمصرف بپرهیزیم .

4- هنگام خرید وسایل برقی ، توجه به میزان مصرف برق آنها ، عملی منطقی و معقول است .

تجهیزاتی را انتخاب کنیم که برق کمتری مصرف می کنند درحالیکه بازده زیادی دارند

5- شایسته است با نورپردازی مناسب از مصرف برق به منظور زیبا سازی فضای کار یا ویترین فروشگاه و مانند آن درحد معقول استفاده شود .

6- تاسیسات ساختمـان و محلهـای کـار را هرچند وقت یکبـار بوسیله اشخاص کار دان مورد رسیدگی قرار دهیم و از سالم بودن عایق ها و عایق بندیها ، همچنین از کارکرد درست پمپ ها ، رله ها ، مشعلها و اجزا ء دیگر مطمئن شویم .

7- تا حد امکان از بکار بردن وسایل برقی پرمصرف مانند اتو ، ماشین لباسشویی و لامپهای پرمصرف در ساعت هـای اوج مصرف خودداری نمائیم . استفاده از لامپهای کم مصرف در ویترین مغازه ها ، بوتیک ها ، هتل ها و رستوران ها بسیار اقتصادی می باشد .

جهت استفاده مناسب و معقول از وسایل و تجهیزات برقی ، خوب است با مصرف برق آنها آشنا شویم.

یک کیلوات ساعت معادل است با :

 

- مصرف یک لامپ معمولی 100 وات در 10 ساعت
- مصرف یک لامپ فلورسنت بلند ( مهتابی)در20 ساعت
- مصرف یک لامپ کم مصرف در 40 ساعت
- مصرف یک لامپ ال ای دی 10وات در 100 ساعت
- مصرف یخچال معمولی در 24 ساعت
- مصرف فریزر بزرگ در 12 ساعت
- مصرف یخچال ویترینی ( متوسط) در 12 ساعت
- مصرف جارو برقی در 1 ساعت
- مصرف کامپیوتر در 10 ساعت
- مصرف بخاری برقی فن دار در نیم ساعت
- مصرف هواکش در 30 ساعت
- مصرف پنکه در 12 ساعت
- مصرف کولر آبی در 2 ساعت
- مصرف کولر گازی در نیم ساعت
- مصرف دریل برقی در 4 ساعت
- مصرف سماور برقی در1 ساعت

ویرایش کننده:شرکت توزیع نیروی برق مرکزی-دفتر مدیریت مصرف

 

تاریخ به روز رسانی: 1396/11/24
تعداد بازدید: 2344
امتیازدهی
میانگین امتیازها:0 تعداد کل امتیازها:0
مشاهده نظرات (تعداد نظرات 0
ارسال نظرات
نام  
آدرس پست الکترونیکی شما    
شماره تلفن
توضیحات  
تغییر کد امنیتی  
کد امنیت  
 
Powered by DorsaPortal